Nieuws

Huiskamer van Heteren doet teambuilding bij Yudadó

18 september 2021

Heteren - Vanmorgen verzamelden de enthousiaste mensen zich bij Yudadó voor een dagje teambuilding. Heteren Sociaal organiseerde een leuk uitje voor medewerkers en vrijwilligers die betrokken zijn bij de Huiskamer van Heteren.

Het is het fruitseizoen en de appels en peren hangen aan de bomen te rijpen. Klaar om geplukt te worden. In de mistige ochtend werden ladders in de bomen gezet. Uitgerust met emmers ging iedereen aan de slag om de appels en peren van de takken te halen. Deze gingen allemaal in dozen en kratten waar later appel- en perensap van wordt gemaakt. Dit sap wordt straks verkocht en de opbrengst gaat naar het (nieuwe) Hart van Heteren.

Bron: Teambuilding Huiskamer van Heteren bij Yudadó (nieuws.nl) 

Fruit seizoen

Het is weer fruitseizoen. Natuurlijk was er al van alles te plukken en te smullen van de bomen zoals de verschillende soorten kersen maar het fruitseizoen zet de komende maanden nog even voort. 

In juli en augustus zijn de pruimen rijp! Wanneer je een bezoekje aan onze locatie brengt, neem dan gerust even de tijd om een kilootje (of meer) pruimen te plukken en mee te nemen! 

Vanaf augustus zijn er appels en peren.

Niet alleen wij zullen er met onze cliënten van genieten, maar ook het huiskamerinitiatief uit Heteren zal fruit komen plukken. 

Nola; onze nieuwe Co-Coach in spé

Sinds kort bestaat onze geweldige roedel uit VIER! Deze kleine dame van 8 weken jong is een Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Samen met onze Friese Stabij, Beagle en Australian Shepherd hebben wij een mooie en diverse roedel van twee teefjes en twee reutjes. Het is zo gezellig hier op de boerderij met al die verschillende beestjes!  

Toelating AAI kwaliteitsregister

Al vanaf 2020 is het AAI-kwaliteitsregister (AKR) opengesteld wat betekent iedereen die dierinterventies inzet tijdens zijn (vrijwilligers)werk, én daar een gekwalificeerde opleiding voor heeft gevolgd, zich kan laten registreren. 

Het AAI-kwaliteitsregister (AKR) geeft inzicht en overzicht van gekwalificeerde aanbieders en opleidingen op het gebied van dier ondersteunende interventies. Zowel vrijwilligers, handlers en professionals, die een gekwalificeerde opleiding hebben gevolgd om verantwoord dieren in te kunnen zetten tijdens bepaalde werkzaamheden, staan in het register. De opleidingen en cursussen die in het register staan, zijn langs de meetlat van de ISAAT/ESAAT kwaliteitsrichtlijnen gelegd en daarmee erkend als kwalitatief goede opleidingen als het gaat om het werken met dieren.  Meer lezen over wat het kwaliteitsregister precies doet? Bezoek even de website: https://aairegister.nl/ 

Het was er, gezien de drukke Coronaperiode, nog niet eerder van gekomen om mij hierin te verdiepen en mezelf te laten registreren, maarrrr inmiddels is dat gelukt en ben ik geregistreerd in het register in level 3; professional! Heel fijn vind ik dit natuurlijk want; kwaliteit laat je zien. Niet alleen tijdens het werk met cliënten maar ook door regelmatig mijn kennis en kunde op pijl te houden doormiddel van scholing en toetsing.

Verdiepingscursus Lemniscaat

Het zit er al weer op! De verdiepingscursus Lemniscaat werd voor het eerst vormgegeven door Desiree namens Pets4care en Tessa vanuit Yudadó. En wát was het leuk om te doen! Samen met een enthousiaste groep deelnemers hebben we 4 hele toffe dagen ervaren. De groep was erg gemotiveerd en had heel diverse ervaring vanuit het werkveld met jeugdigen en dierinterventies waardoor er een fijne en leerzame interactie ontstaan is. De feedback die vervolgens terug kwam was erg positief en geeft ons een flinke boost om deze scholing in het najaar weer te verzorgen. We hebben er nu al erg veel zin in!


BON BINI

Ja hoor, ik ben eruit! De naam voor de nieuwe locatie in Driel. Wat vinden jullie ervan? Toen de naam werd ingediend door Armand van Schijndel en Mirella van Schijndel Hazeleger, was ik direct enthousiast. Bon Bini betekent welkom in het Papiaments en laat dit nou net mooi aansluiten bij onze bedrijfsnaam Yudadó. Yudadó is afgeleid van het woord Yuda wat helpen betekent. Dat beide namen afkomstig zijn uit deze mooie taal, is geen toeval. Eén van mijn grote liefdes ligt in de Cariben, Curaçao! In 2014 heb ik er een periode gewoond om vervolgens jaarlijks terug te keren voor vakantie. Ik krijg er geen genoeg van. Wat ik zo fijn vind aan het eiland? Het voelt voor mij echt als thuis komen, ik voel mij er zo welkom. Dat gevoel wens ik alle mensen toe die onze locatie in Driel bezoeken!

De afgelopen periode hebben we ontzettend hard gewerkt, gelukkig met behulp van een aantal professionals en heleboel super lieve en vooral actieve vrijwilligers! Dus bij deze wil ik hen ook super bedanken voor de inzet en hulp!

Zo langzaamaan ben ik weer begonnen met wat taken op te pakken voor Yudadó. Oké, heel langzaam aan. Ik geniet onwijs van het knuffelen met ons dochtertje. Bijna al mijn tijd gaat naar haar toe. Bijna al mijn tijd dan, want wanneer ze slaapt, gaat mijn hoofd op volle toeren en ben ik bezig met een aantal nieuwe ontwikkelingen en...

Eigenlijk was ik naar iets anders opzoek in mijn laptop toen ik dit artikel tegen kwam. Gepresenteerd in een plaatselijk krantje 'de Peperbus'. Nu, twee jaar later, leek het mij leuk om even terug te blikken op alle ontwikkelingen van Yudadó. Wat ik grappig vond om te lezen in het artikel, is dat er gesproken wordt over 'het even uitlaten...

Yudadó biedt ook de mogelijkheid voor afstudeerders om hun onderzoek uit te voeren in de laatste fase van hun studie. In september is Tirisha gestart met haar onderzoek bij Yudadó dat ze in februari af zal ronden. Bij deze willen wij jullie kennis laten maken met Tirisha en haar onderzoek naar de inzet van dieren in psychosociale hulp trajecten met...

Het is al weer even geleden, maar niet minder leuk om met jullie te delen. Tijdens de kinderboeken week in oktober ben ik samen met mijn co-coach hondjes Fedde en Ollie op bezoek geweest bij een basisschool in de buurt. We zijn niet zo maar op bezoek gegaan, we hebben een super toffe workshop verzorgd in groep 6. Waarin het...