Teamtraining en coaching

Tijdens een teamworkshop met honden effectief werken aan team specifieke thema's of om elkaar beter te leren kennen in de vorm van teambuilding? Een teamworkshop met honden is een zeer krachtige en concrete manier om te werken aan specifieke thema's of om de saamhorigheid binnen een team te versterken. 

Tijdens een teamworkshop kunnen bijvoorbeeld de volgende thema's aan bod komen:

  • Gezamenlijke doelen en resultaten;
  • Taak- en rolverdeling binnen het team;
  • Onderlinge verhoudingen en teamcultuur;
  • Werkafspraken, procedures en besluitvorming;
  • Individuele motivatie binnen het team.

Zowel het team als ieder individu binnen het team wordt in contact gebracht met de hond(en). Tijdens de interactie met de hond wordt het gedrag van de deelnemers en het effect van dat gedrag zichtbaar gemaakt. Een hond reageert altijd eerlijk en zonder oordeel op gedrag en vaak op onbewuste communicatie die de deelnemer uitzendt. Honden pikken onbewuste gedragingen en gevoelens van een deelnemer feilloos op en maken het effect van het gedrag van de deelnemers met hun eigen gedrag zichtbaar. Dit leidt tot bewustwording van gedrag en communicatie. De coach zal tijdens de oefeningen met de honden altijd een bruggetje maken naar de realiteit op de werkvloer. Dit leidt tot concrete en verdiepende leerervaringen voor individu en team.

Tijdens de workshop worden diverse opdrachten uitgevoerd, zowel individueel als in teamverband. Daarnaast worden de honden tijdens sommige opdrachten actief ingezet. Bij andere opdrachten zijn de honden enkel aanwezig. De honden die tijdens de workshop ingezet worden zijn speciaal opgeleid en gecertificeerd voor dit werk.