Teamtraining en coaching

Tijdens een teamworkshop met honden, paarden, ezels of schapen effectief werken aan team specifieke thema's of om elkaar beter te leren kennen in de vorm van teambuilding? Een teamworkshop met dieren is een zeer krachtige en concrete manier om te werken aan specifieke thema's of om de saamhorigheid binnen een team te versterken. 

Tijdens een teamworkshop kunnen bijvoorbeeld de volgende thema's aan bod komen:

  • Gezamenlijke doelen en resultaten;
  • Taak- en rolverdeling binnen het team;
  • Onderlinge verhoudingen en teamcultuur;
  • Werkafspraken, procedures en besluitvorming;
  • Individuele motivatie binnen het team.

Zowel het team als ieder individu binnen het team wordt in contact gebracht met de dieren. Tijdens de interactie met het dier wordt het gedrag van de deelnemers en het effect van dat gedrag zichtbaar gemaakt. Een dier reageert altijd eerlijk en zonder oordeel op gedrag en vaak op onbewuste communicatie die de deelnemer uitzendt. Dieren pikken onbewuste gedragingen en gevoelens van een deelnemer feilloos op en maken het effect van het gedrag van de deelnemers met hun eigen gedrag zichtbaar. Dit leidt tot bewustwording van gedrag en communicatie. De coach zal tijdens de oefeningen met de dieren altijd een bruggetje maken naar de realiteit op de werkvloer. Dit leidt tot concrete en verdiepende leerervaringen voor individu en team.

Tijdens de workshop worden diverse opdrachten uitgevoerd, zowel individueel als in teamverband. Daarnaast worden de dieren tijdens sommige opdrachten actief ingezet. Bij andere opdrachten zijn de dieren enkel aanwezig. De dieren die tijdens de workshop ingezet worden zijn speciaal opgeleid en gecertificeerd voor dit werk.