Workshop bij groep 6 van de basisschool 

14-12-2018

Het is al weer even geleden, maar niet minder leuk om met jullie te delen. Tijdens de kinderboeken week in oktober ben ik samen met mijn co-coach hondjes Fedde en Ollie op bezoek geweest bij een basisschool in de buurt. We zijn niet zo maar op bezoek gegaan, we hebben een super toffe workshop verzorgd in groep 6. Waarin het thema van de Kinderboekenweek, dit jaar 'vriendschap', overkoepelend was. Daarnaast ging de workshop ook over thema's als 'zelfvertrouwen' en 'geloven in jezelf'. De opening van de workshop werd vormgegeven door middel van een verhaal over het hondje Mosha.

Ieder kind wil zich zeker voelen. Z'n eigen kleur laten zien, zonder angst voor (de mening van) een ander. Het verhaal over Mosha is een lief spiegelverhaal over het krijgen van zelfvertrouwen. Geïnspireerd op het waargebeurde contact tussen (therapie)hond Mosha en een bijzondere jongen.

Tijdens het voorlezen lagen Fedde en Ollie heerlijk in de kring tussen de kinderen. Zij hebben genoten van alle aandacht, lieve aaitjes en warme knuffels van de kinderen. En wat zij natuurlijk het allerleukste vonden; de opdrachtjes met de kinderen uitvoeren.

Deze opdrachtjes zijn gericht op het sociaal emotioneel welbevinden van de kinderen en kunnen worden ingezet om te werken aan een positief zelfbeeld. Eén van deze opdrachtjes was bijvoorbeeld; 'Bouw een parcourtje, je mag zelf weten hoe en voer het parcourtje vervolgens samen met één van de hondjes uit!' Dit was een erg leuke opdracht voor zowel de kinderen als de hondjes. De kinderen gaven de hondjes zelfs het vertrouwen om hindernissen uit te voeren die ze nooit eerder gedaan hadden. Deze opdracht is gericht op zelfreflectie en het opdoen van succeservaringen. 

Het bezoek werd afgesloten met een terugblik op de middag. De kinderen hebben een vlaggetje gemaakt waarop zij getekend hebben hoe ze de middag ervaren hebben. Deze vlaggetjes vormden samen een slinger voor in de klas als aandenken aan deze bijzondere middag. De hondjes en ik hebben een top middag gehad.

En wat is er nu leuker dan zo veel lieve post te krijgen na de workshop; Fedde, Ollie en ik zijn er blij mee!

Ook een workshop in de klas, op school of een ander (bestaand) groepje? Neem vrijblijvend contact met mij op.