Over Yudadó

Hoi! Welkom op de website van Yudadó! Leuk dat je er bent en interesse toont in Yudadó. En wellicht bij deze je eerste stap hebt gezet in de uitstippeling van jouw nieuwe pad. Of ben je opzoek naar begeleiding voor jezelf of jouw kind.

Yudadó betekent 'helper' of 'helpen'. Yudadó helpt je graag op weg om stappen te zetten in je persoonlijke ontwikkeling, je carrière, om keuzes te maken en kennis op te doen. Voor en over jezelf of wellicht samen met je team. We gaan samen op onderzoek uit om helder te krijgen wat er nodig is om weer energie te krijgen en ruimte te ervaren om tot ontwikkeling te komen.

Het traject wordt begeleid door Yudadó. Door middel van ervaringsgerichte trainings- of coachsessies waarbij je, samen met mijn coachhonden, gaat ervaren waar jouw krachten liggen. Je leert hoe je deze kunt inzetten in het dagelijks leven.

Ook kan gekozen worden voor natuurgerichte coachwandelingen. In contact met de natuur, jezelf en de dieren word je letterlijk in beweging gezet om jouw pad te bewandelen.

Wie ben ik?

Ik zal je wat meer over mijzelf en over Yudadó vertellen.

Mijn naam is Tessa van Lith. In 2015 ben ik mijn onderneming Yudadó gestart naast mijn partime baan in de volwassenen psychiatrie. In eerste instantie richtte Yudadó zich voornamelijk op het geven van begeleiding aan kinderen met een psychiatrische achtergrond. Tijdens deze trajecten heb ik regelmatig dieren ingezet om de ontwikkeling van de kinderen te stimuleren en daarnaast natuurlijk vooral voor het plezier in de omgang met dieren. Al van kinds af aan heb ik veel liefde en interesse voor dieren. Na een aantal jaar met mensen gewerkt te hebben, wilde ik graag meer met dieren werken. Het liefst een combinatie, omdat ik vanuit eigen ervaringen wist welke invloed dieren hebben op het welzijn van een mens. Ik maakte de keuze om mijn vaste baan op te zeggen en mij volledig te richten op Yudadó. Daarnaast volgde ik de opleiding tot Dog Assisted Coach. Samen met mijn hondjes ontdekken en leren. Ik vond het geweldig! Dat maakt dat ik vervolgens ook verdiepende cursussen ben gaan volgen waarbij de inzet van dieren (honden en paarden) van grote meerwaarde geldt. Ik blijf het geweldig vinden om mijzelf te ontwikkelen en nieuwe kennis op te doen. Als psychosociaal hulpverlener specialiseer ik mij voornamelijk in Hechting en Trauma van kinderen en volwassenen en wat mijn dieren kunnen bijdragen in specifieke vragen op het gebied van Hechting en Trauma.


Inmiddels is Yudadó flink uitgebreid en bieden wij diverse diensten aan! Benieuwd naar mijn collega's en hun expertise?  

Samenwerken met mijn gecertificeerde coachhonden Fedde en Ollie in de buitenlucht en in de natuur, maakt mijn werk geweldig!

Wees vrij om contact met mij op te nemen zodat we samen aan de slag kunnen.

Wil je meer lezen over mijn loopbaan, breng dan een bezoekje aan mijn LinkedIn-pagina.

Referenties

Lieve Tessa,

Sinds G bij jullie begeleiding en beweging met paarden krijgt, is hij met sprongen vooruit gegaan. Hij kijkt altijd uit naar bewegen met paarden en ook als hij naar het logeerweekend gaat. Hij komt opgeruimd thuis. Ook de begeleiding naar ons toe over G is super, echt toppie!

Groetjes, E. 

Wij ervaren de zorg van Tessa als heel prettig. B gaat met veel plezier naar haar toe. Tessa is lief voor B en begeleidt hem met humor. Voor ons als ouders is het heel fijn om de problemen die wij met B ervaren te kunnen bespreken. Tessa denkt goed mee en houdt rekening met ons gezin. Ze adviseert op een coachende manier wanneer wij daar om vragen. Wij vinden Tessa heel prettig in de omgang en bovenal heel kundig!  

SKJeugd kwaliteitsregister

SVB Erkend leerbedrijf

AAI Professional, level 3