Persoonlijke coaching

Herken jij je in één van onderstaande stellingen of heb je een ander persoonlijk vraagstuk?

 • Ik sta voor een belangrijke beslissing, maar het lukt mij niet om een keuze te maken.
 • Ik heb veel nieuwe ideeën, maar het lukt mij niet om in beweging te komen.
 • Ik vind het lastig om mijn grenzen te herkennen en ze (optijd) aan te geven.
 • Ik vind het moeilijk om te zeggen wat ik vind of waar ik voor sta.
 • Ik zit vooral in mijn hoofd en kom lastig tot mijn gevoel.
 • Ik heb weinig zelfvertrouwen en vind het moeilijk om mijzelf te waarderen.
 • Ik raak steeds in dezelfde (gedrags/gevoelens) patronen en vind het moeilijk om tot ander gedrag of gevoel te komen.
 • Ik wil graag oefenen met ander gedrag; leiding geven en nemen, luisteren of assertiviteit.
 • Ik loop vast op één of meerdere gebieden in mijn leven en ik weet niet hoe dat komt.
 • Ik heb te maken met psychiatrische of psychische belemmeringen en ik wil daarmee om leren gaan in het dagelijks leven.

 • etc.

Yudadó helpt je graag op weg zodat je weer energie en ruimte krijgt om jouw pad uit te stippelen en te bewandelen. Tijdens ervaringsgerichte, specialistische begeleiding sessies ga je aan de gang met jouw persoonlijke vraagstuk. De (specialistische) begeleiding doet voornamelijk een beroep op persoonlijk voelen en ervaren. Het doel is om hierin weer een balans te vinden, zodat er ruimte en inzicht ontstaat voor nieuwe ontwikkelingen.

De sessies vinden plaats op de locatie van Yudadó in Driel of in de natuur en zijn bedoeld voor (jong)volwassenen. Kijk voor de tarieven op het tabblad tarieven. Heb je een WMO beschikking of WLZ beschikking? Dan is het wellicht mogelijk om de beschikking in te zetten. Samen met de betrokken consulent vanuit de gemeente, zullen we de mogelijkheden bespreken.  

Het kan zijn dat tijdens de sessies activiteiten gedaan worden met coachhond(en)/paarden. Het kan ook zijn dat de coachhond(en) 'gewoon' aanwezig zijn of dat er helemaal geen dieren ingezet worden tijdens het traject. Heb je specifiek interesse in coaching met honden, laat dit dan weten tijdens je aanmelding.

"Honden zijn specialisten op het gebied van non-verbale communicatie. Het is daarom niet verwonderlijk dat zij vaak feilloos aanvoelen hoe je gemoedstoestand is en daarop reageren." (Desiree van Veldhuizen, Pets4Care)

Coaching met honden

Bij Yudadó kunnen trajecten met honden gevolgd worden. Tijdens de intake worden de mogelijkheden besproken en aan de hand van jouw vraag wordt een traject uitgestippeld.

Yudadó helpt je graag op weg om stappen te zetten in je persoonlijke ontwikkeling, om te ontdekken waar jouw krachten liggen en helder te krijgen wat daar voor nodig is. Met behulp van coachhond(en) volg je een aantal sessies op de locatie van Yudadó of in de natuur. De sessies bestaan uit ervaringsgerichte activiteiten samen met de hond. Hierbij kan het zijn dat je opdrachten met de hond uitvoert, maar het kan ook zijn dat de hond alleen maar aanwezig is.

Coachen met honden wordt ervaren als veilig en ervaringsgericht. Vooral veel doen en weinig praten! Honden zijn liefdevol, open, eerlijk en geven pure feedback. Honden hebben geen oordeel, je bent goed zoals je bent. Vaak wordt het (onbewuste) gedrag gespiegeld door de coachhond. De activiteiten met de hond(en) leiden tot ervaren, reflecteren en experimenteren. Je leert over jezelf (en anderen) door activiteiten met de hond uit te voeren en daarna gedachten, aannames, gedrag, gevoelens en patronen te verwerken. Dit kan je helpen om je bewust te worden van (onbewust) gedrag, houding en gevoel.

De honden die inzet worden tijdens de sessies zijn opgeleide en gecertificeerde honden door Pets4Care volgens internationale kwaliteitsstandaarden (PetPartners/ESAAT/IAHAIO).  De psycho sociaal hulpverleners die deze trajecten begeleiden zijn eveneens geschoold om de honden adequaat in te zetten tijdens specifieke hulpverleningstrajecten.

Wandel- en natuurcoaching

Yudadó biedt tevens persoonlijke wandel- en natuurcoaching aan. Dit kan onderdeel zijn van je persoonlijke traject, maar dit kan ook apart en op maat aangeboden worden.

Tijdens wandel- en natuurcoaching wordt je letterlijk gevraagd om in beweging te komen. De 'term' spreekt eigenlijk al voor zich; "deze vorm wordt al wandelend in de natuur aangeboden". Tijdens de wandeling worden aspecten uit de natuur actief ingezet. Natuuraspecten worden symbolisch en metaforisch ingezet. Er wordt een beroep gedaan op jouw contact met jezelf, de natuur en de hond. Als je wandelt kom je in beweging en door de stilte van de natuur om je heen, krijgt alles wat vast zit in je hoofd ook de ruimte om in beweging te komen. Deze wandeling werkt heel verhelderend en concreet.