Individuele (specialistische) begeleiding

Na aanmelding van het kind, vindt er een kennismakingsgesprek plaats. Tijdens dit kennismakingsgesprek wordt er besproken welke vorm begeleiding het meest passend lijkt te zijn voor de hulpvragen die het kind en of het gezin hebben. Hierbij wordt nauwkeurig besproken welke mogelijkheden het kind heeft maar ook welke belemmeringen het kind ondervindt in het dagelijks functioneren. 

Zo is er bijvoorbeeld een mogelijkheid om kortdurende specialistische begeleiding te volgen waarbij het kind individueel aan de slag gaat met een begeleider om aan sociaal- emotionele doelen te werken. Vaak is een wekelijkse, kortdurende sessie dan voldoende waarbij het kind een intensief traject volgt. Uit ervaring weten we dat de doelen binnen 6 maanden behaald kunnen worden indien zowel het kind als de betrokkenen, zoals; ouders en eventueel een leerkracht zich gemotiveerd inzetten. Deze trajecten worden begeleid door bijvoorbeeld een psycholoog of psychosociaal hulpverlener. 

Daarnaast biedt Yudadó ook individuele begeleiding wanneer groepsbegeleiding niet volstaat zoals gedurende het volgen dagbesteding of wanneer het (nog) niet haalbaar lijkt om in een groepje te spelen en ontwikkelen.