Individuele (specialistische) begeleiding

Afhankelijk van de ondersteuningsbehoeften en eventuele uitdagingen die het kind heeft, is er bijvoorbeeld kortdurende specialistische begeleiding mogelijk waarbij het kind individueel aan de slag gaat met een begeleider om aan sociaal- emotionele doelen te werken. Vaak is een wekelijkse, kortdurende sessie dan voldoende waarbij het kind een intensief traject volgt. Uit ervaring weten we dat de doelen binnen 6 maanden behaald kunnen worden indien zowel het kind als de betrokkenen, zoals; ouders en eventueel een leerkracht zich gemotiveerd inzetten. Deze trajecten worden begeleid door psychosociaal hulpverlener.

Individuele (specialistische) begeleiding is bij Yudadó laagdrempelig en praktisch. We werken voornamelijk buiten op onze eigen locatie of natuurgebieden in de buurt. Dieren en natuur spelen een grote rol in de begeleiding die we bieden. Dieren en natuur zijn bij Yudadó een belangrijk middel om aan de ontwikkelingsdoelen te werken, daarnaast is het natuurlijk ook super leuk om met een dier te werken buiten in de natuur. Onze buiten locatie en de dieren zorgen er voor dat kinderen Yudadó graag bezoeken, hun motivatie en enthousiasme draagt bij aan een positief resultaat van de begeleidingssessies en zorgt er vaak voor dat het net wat minder spannend is.

Daarnaast biedt Yudadó ook individuele begeleiding wanneer groepsbegeleiding niet volstaat zoals gedurende het volgen dagbesteding of wanneer het (nog) niet haalbaar lijkt om in een groepje te spelen en ontwikkelen. Doelen die hierbij aan de orde kunnen zijn, zijn bijvoorbeeld; vaardigheden ontwikkelen om weer te kunnen integreren in een schoolse setting. Of wanneer er bijvoorbeeld sprake is van leerplichtontzegging ter invulling van een ontwikkelingsgerichte, zinvolle dagbesteding. Yudadó gaat hierbij uit van het belang van maatwerk. Neem contact op om te overleggen of het doel wat voor ogen is, passend kan zijn bij Yudadó.

Ook tijdens de langdurige individuele begeleiding wordt er intensief samengewerkt met onze verschillende dieren op onze locatie in Driel. De dagen worden structureel ingedeeld waarbij er diverse activiteiten ondernomen worden. Hierbij kun je denken aan; 

  • Boerderij werkzaamheden waarbij de dieren en de dierverblijven verzorgd worden. 
  • Seizoen gerelateerde werkzaamheden zoals telen van groente en fruit.
  • Creatieve werkzaamheden; zoals knutselen of houtbewerking.
  • Motorische activiteiten; buiten spelen of wandelen
  • Dagelijkse bezigheden; boodschappen doen, koken/bakken, etc.
  • Spannende activiteiten; zoals vuurtje maken of op avontuur.

Met slecht weer hebben we ook de beschikking over de pipowagen of onze binnenruimte waar diverse activiteiten en spelletjes mogelijk zijn.