Groepsbegeleiding

Lekker buiten spelen, natuurbeleving, verzorging van de dieren of er gewoon lekker zijn, bij Yudadó kan het allemaal. Onze (boerderij) locatie is gevestigd in Driel in een prachtig Betuwslandschap. Op het terrein is een aantal verschillende dieren aanwezig, mogelijkheden tot buitenspelen en verschillende mogelijkheden tot buitenactiviteiten of natuurbeleving. Ook creatieve activiteiten en koken/bakken behoren tot de mogelijkheden van het programma. Maar ook, indien dit past bij de mogelijkheden van het kind, uitstapjes maken naar andere natuurgebieden of leuke musea. 

Bij Yudadó besteden we extra aandacht aan seizoen beleving en aan diverse feestdagen die gericht zijn op de vier seizoenen. Denk hierbij aan het oogstfeest in het najaar of het feest van de lichtjes in het voorjaar. Zo verbouwen we groente en fruit waar bijvoorbeeld een lekkere appeltaart mee gebakken kan worden of worden er bloemzaden geplant voor de insecten. Samen koken, samen eten met seizoenproducten en samen vieringen beleven, is erg belangrijk bij Yudadó evenals milieubewust en duurzaam consumeren.

De groepsbegeleiding is bedoeld voor kinderen die in het dagelijks leven te maken hebben met een extra uitdaging. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van autisme, adhd, lvb, hechtingsproblemen of een onstabiele thuissituatie, etc. Wanneer er net wat extra aandacht en begeleiding nodig is, kan Yudadó een fijne plek bieden. 

De opzet van de groepsbegeleiding is kleinschalig waarbij er intensieve begeleiding op maat mogelijk is. Iedere woensdagmiddag tot 17:00 uur, iedere donderdagmiddag tot 19:00 en iedere vrijdagmiddag tot 17:00 uur is er plek voor kinderen tussen de 5 en 13 jaar. Daarnaast bieden we ook maandelijks (logeer)begeleiding in de weekenden en schoolvakanties. Deze begeleiding is bedoeld voor kinderen tussen de 5 en 13 jaar en voor jongeren tussen de 12 en 15 jaar met een ontwikkelingsgerichte ondersteuningsvraag.

Samen met de kinderen wordt het programma voor de dag bepaald.