Het Team

Er werkt een zeer divers team bij Yudadó. Een team dat altijd in ontwikkeling is en streeft naar kwalitatief hulp verlenen aan een kwetsbare doelgroep. Yudadó specialiseert zich in complexe hulpvragen van jeugdigen waarbij het van groot belang is dat kennis en kunde actueel blijft. Er staat een dynamisch team waarbij hulpverleners diverse opleidingsachtergronden hebben. Tevens draagt Yudadó bij aan maatschappelijke ontwikkelingen. Zo vinden wij het erg belangrijk om jonge mensen in opleiding een plek bieden om te leren zodat we bijdragen in de toekomst van jeugdzorg.

Floor van den Eijnde

Ik zit nu in het derde jaar van mijn opleiding Social Work op de HAN in Nijmegen. Het komende jaar kom ik stage lopen bij Yudadó waar ik super veel zin in heb! Het eerste jaar heb ik met mensen met een verstandelijke beperking gewerkt en het afgelopen jaar heb ik kinderwerk gedaan. Werken met kinderen beviel me heel goed en gaf mij veel energie. Kinderen maken mij blij maar ik wil ook graag kinderen blij maken. Daarom dat ik nu op school voor het profiel 'jeugd' heb gekozen omdat ik mezelf later zeker met deze doelgroep zie werken. Yudadó leek mij de perfecte plek omdat ik hier met kinderen kon werken in combinatie met de dieren en veel buiten zijn waar ik veel plezier in heb. Ik heb heel veel zin om nieuwe dingen te leren en verder te groeien. In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hockey en ga naar de sportschool en elke zomer ga ik bergbeklimmen in Oostenrijk. Daarnaast hou ik er ook van om creatief bezig te zijn zoals schilderen, piano spelen of puzzelen. Maar wat ik het allerliefste doe is met mijn familie en mijn hond zijn.

Sanne van Kalkeren

Nadat ik mijn opleiding AD pedagogisch educatief professional had afgerond en drie jaar in de gehandicaptenzorg met tieners met moeilijk verstaanbaar gedrag had gewerkt, was ik opzoek naar een baan in de jeugdzorg. Het maakt mij blij dat ik bij Yudadó mag bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen door te werken in de natuur en met de  dieren. Vanwege mijn Christelijke levensovertuiging, vind ik het belangrijk om mensen lief te hebben en ondersteunen waar dat nodig is. De combinatie tussen diverse management taken en het begeleiden van de kinderen, maakt dat ik elke dag ontzettend veel plezier heb in mijn werk. Wanneer ik niet bij Yudadó ben, sport, lees en bak ik graag.

Merel Boers

Na mijn MBO opleiding, media vormgeving, ben ik begonnen aan de opleiding HBO Social Work. Voor

deze opleiding had ik een stageplek nodig en zo kwam ik bij Yudadó terecht. Bij Yudadó kreeg ik de
kans om mijn eigen kracht te vinden en vond ik mijn passie. Van jongs af aan riep ik al dat ik in de zorg zou gaan werken net als mijn moeder. Ik doe niets liever dan werken met kinderen. Ik vind het vooral belangrijk dat er voor ieder kind een plekje is waar hij zich veilig kan voelen. Ik zoek graag naar uitdagingen om mezelf verder te ontwikkelen. In mijn vrije tijd houd ik mezelf bezig met digital art, media design en lezen. Bij Yudadó richt ik mij op groepsbegeleiding van kinderen en media vormgeving.

Merel Schipper

Eind 2018 begon ik met het verzorgen van een pony van Tessa, toen nog in Randwijk. Dit begon als een hobby, maar toen Yudadó naar Driel verhuisden werd ik gevraagd of ik bij Yudadó wilde gaan werken als facilitair medewerker met de dieren.

Ik verzorg elke zaterdag en tijdens de vakanties alle dieren op de boerderij en geef de paarden beweging en training. Ik zorg ervoor dat de dieren ingezet kunnen worden tijdens de begeleiding aan kinderen en zorg ik voor schone dierverblijven. Ik heb van mijn hobby een super leuke bijbaan kunnen maken. Daarnaast zit ik op het Hendrik Piercon College in Zetten, waar ik dit jaar aan VWO 6 ben begonnen. In mijn vrije tijd sport ik graag en ga ik naar stal. Ook houd ik van een feestje en ga ik graag op reis.

Thamara van Aggelen

Na ruim 12 1/2 jaar als echo/röntgenlaborant in het ziekenhuis gewerkt te hebben was ik toe aan een nieuwe wandeling in mijn leven. Bij de afslag Yudadó heb ik de kans met beide handen aangepakt om hier mijn pad te vervolgen. Dichtbij de natuur, werken met kinderen, werken bij- en met dieren en werken met mensen die dichtbij mij staan. Mooier kan bijna niet...

Hoewel ik uit een compleet andere richting kom weet ik zeker dat ik de kinderen veel kan bieden door ondere andere mijn levenservaring.
Als moeder van 4 kinderen in de leeftijd van tiener tot jong volwassene ben ik al aardig geroutineerd in het "ritme" van een opgroeiend kind. De puntjes moeten nog wel op de "i " gezet worden, dit gaat gebeuren op de HAN. Hier volg ik momenteel de opleiding Sociaal Werk. Uiteraard heb ik de beste leermeesters achter mij staan hier bij Yudadó. Met zoveel specialisaties in huis blijft geen vraag onbeantwoord.

Op de vraag: " wat doe jij zoal buiten het werk om?" Volgt hier het antwoord:

Ik woon met mijn man en vier kinderen in een huis net buiten Heteren. We zijn nog druk bezig om er een mooi paleis van te maken en ik mag dan ook graag helpen bij het verbouwen. Verder rommel ik graag buiten en bij de paarden, ook wandelen met onze hond vind ik ontspannend. In de spaarzame tijd die dan nog over is teken ik graag interieurs.

Al met al omschrijf ik mijzelf als het type zit "bijna" nooit stil , maar kan goed luisteren.

Diana Crum

Samen met mijn man en mijn hond Floortje, woon ik in het rustige Randwijk. Dagelijks maken we wandelingen door de uiterwaarden waar we iedere keer weer nieuwe dingen ontdekken door onze zintuigen open te stellen. Ons huis in Randwijk is altijd een warme plek geweest voor twee kinderen die extra begeleiding behoeven. Zo hebben we 19 jaar lang een meisje mogen begeleiden met het syndroom van down en kwam er de laatste 10 jaar een jongen logeren met hechtingsproblematiek. Inmiddels zijn de kinderen volwassen en vliegen ze uit naar begeleid wonen.

De afgelopen 33 jaar ben ik werkzaam geweest als pedagogisch medewerker in de kinderopvang (0-13 jaar). In de kinderopvang heb ik diverse functies vervuld, van groepsleidster en teamcoördinator tot adjunct leidinggevende. Ik vind het heerlijk om kinderen te kunnen begeleiden binnen hun eigen mogelijkheden en ze het vertrouwen en de veiligheid te bieden om, in hun eigen tempo, te mogen groeien. Samen creatief bezig zijn, voorlezen, zingen of lekker buiten op avontuur gaan is wat ik graag doe om ontwikkeling op elk niveau te stimuleren. Als aanvulling op mijn cv heb ik in 2019 een opleiding tot kindercoach afgerond.

Ik ben opgegroeid met veel dieren en heb zelf ook menig pup, veulen of lam op de wereld mee helpen zetten de betovering die je dan voelt is magisch. Samen met mijn vader zat ik dan muisstil te kijken of alles goed ging, met de nodige spullen binnen handbereik voor het geval we konden helpen. Na afloop gingen we voldaan naar binnen en smeerde mijn moeder beschuit met muisjes om het nieuwe geluk te vieren. De afgelopen jaren heb ik ook op het gebied van dieren en energetisch coachen diverse opleidingen en cursussen afgerond. Voor mij waren dit prachtige en succesvolle ervaringen.

Bij Yudadó richt ik mij op groepsbegeleiding en individuele begeleiding.

Desiree van Groesen

Als afgestudeerd Diermanager heb ik mij tijdens mijn studie gespecialiseerd in het inzetten van dieren in de zorg. Na mijn studie ben ik, samen met mijn twee honden Lesko en Finn, begonnen aan de opleiding tot Dog Assisted Coach. Lesko en Finn zijn beiden in 2020 bij mij komen wonen. Ik heb Lesko leren kennen tijdens mijn werk in het dierenpension en Finn is recent als pup bij mij komen wonen. Zowel Lesko als Finn hebben mij ontzettend veel inzicht gegeven in wie ik ben en wat ik graag wil. Ik heb zelf mogen ervaren hoe waardevol zij kunnen zijn en ik hoop dat zij samen met mij net zo waardevol voor andere mensen kunnen zijn tijdens ons werk als Dog Assisted Coach en Co-coach. Zowel tijdens mijn werk als in mijn vrije tijd ben ik veel in de natuur te vinden. Ik maak graag lange wandelingen samen met Finn, Lesko en mijn pony Farley.

Bij Yudadó richt ik mij op diverse management taken, groepsbegeleidster en als psycho sociaal hulpverlener samen met mijn honden voor volwassenen en kinderen.

Tessa Akkerman - van Lith

In 2015 heb ik de onderneming Yudadó opgericht. Ik werkte toen nog parttime als regie begeleider in psychiatrie voor volwassenen. 

In eerste instantie richtte Yudadó zich voornamelijk op het geven van begeleiding aan kinderen met een psychiatrische achtergrond. Tijdens deze trajecten heb ik regelmatig dieren ingezet om de ontwikkeling van de kinderen te stimuleren en daarnaast natuurlijk vooral voor het plezier in de omgang met dieren. 

Al van kinds af aan heb ik veel liefde en interesse voor dieren. Na een aantal jaar met mensen gewerkt te hebben, wilde ik graag meer met dieren werken. Het liefst een combinatie, omdat ik vanuit eigen ervaringen wist welke invloed dieren hebben op het welzijn van een mens. Ik maakte de keuze om mijn vaste baan op te zeggen en mij volledig te richten op Yudadó. Daarnaast volgde ik de opleiding tot Dog Assisted Coach. Samen met mijn hondjes ontdekken en leren. Ik vond het geweldig! Dat maakt dat ik vervolgens ook verdiepende cursussen ben gaan volgen waarbij de inzet van dieren (honden en paarden) van grote meerwaarde geldt. Ik blijf het geweldig vinden om mijzelf te ontwikkelen en nieuwe kennis op te doen. 

Inmiddels durf ik te zeggen dat ik gespecialiseerd ben in het geven van begeleiding aan kinderen, jongeren en volwassenen met hechting gerelateerde problematiek en wat dieren kunnen bijdragen in specifieke vragen op het gebied van Hechting en Trauma. Samenwerken met mijn dieren in de buitenlucht en de natuur, maakt dat ik elke dag plezier heb in mijn werk! In het bedrijf richt ik mij voornamelijk op begeleiding op de groep, specialistische individuele begeleiding en inhoudelijke taken wat betreft vormgeving van kwalitatief goede jeugdhulpverlening.