Het Team

Er werkt een zeer divers team bij Yudadó. Een team dat altijd in ontwikkeling is en streeft naar kwalitatief hulp verlenen aan een kwetsbare doelgroep. Yudadó specialiseert zich in complexe hulpvragen van jeugdigen waarbij het van groot belang is dat kennis en kunde actueel blijft. Er staat een dynamisch team waarbij hulpverleners diverse opleidingsachtergronden hebben. Tevens draagt Yudadó bij aan maatschappelijke ontwikkelingen. Zo vinden wij het erg belangrijk om jonge mensen in opleiding een plek bieden om te leren zodat we bijdragen in de toekomst van jeugdzorg.

Merel Boers

Na mijn MBO opleiding, media vormgeving, ben ik begonnen aan de opleiding HBO Social Work. Voor

deze opleiding had ik een stageplek nodig en zo kwam ik bij Yudadó terecht. Bij Yudadó kreeg ik de
kans om mijn eigen kracht te vinden en vond ik mijn passie. Van jongs af aan riep ik al dat ik in de zorg zou gaan werken net als mijn moeder. Ik doe niets liever dan werken met kinderen. Ik vind het vooral belangrijk dat er voor ieder kind een plekje is waar hij zich veilig kan voelen. Ik zoek graag naar uitdagingen om mezelf verder te ontwikkelen. In mijn vrije tijd houd ik mezelf bezig met digital art, media design en lezen. Bij Yudadó richt ik mij op groepsbegeleiding van kinderen en media vormgeving.

Merel Schipper

Eind 2018 begon ik met het verzorgen van een pony van Tessa, toen nog in Randwijk. Dit begon als een hobby, maar toen Yudadó naar Driel verhuisden werd ik gevraagd of ik bij Yudadó wilde gaan werken als facilitair medewerker met de dieren.

Ik verzorg elke zaterdag en tijdens de vakanties alle dieren op de boerderij en geef de paarden beweging en training. Ik zorg ervoor dat de dieren ingezet kunnen worden tijdens de begeleiding aan kinderen en zorg ik voor schone dierverblijven. Ik heb van mijn hobby een super leuke bijbaan kunnen maken. Daarnaast zit ik op het Hendrik Piercon College in Zetten, waar ik dit jaar aan VWO 5 ben begonnen. In mijn vrije tijd sport ik graag en ga ik naar stal. Ook houd ik van een feestje en ga ik graag op reis.

Thamara van Aggelen

Na ruim 12 1/2 jaar als echo/röntgenlaborant in het ziekenhuis gewerkt te hebben was ik toe aan een nieuwe wandeling in mijn leven. Bij de afslag Yudadó heb ik de kans met beide handen aangepakt om hier mijn pad te vervolgen. Dichtbij de natuur, werken met kinderen, werken bij- en met dieren en werken met mensen die dichtbij mij staan. Mooier kan bijna niet...

Hoewel ik uit een compleet andere richting kom weet ik zeker dat ik de kinderen veel kan bieden door ondere andere mijn levenservaring.
Als moeder van 4 kinderen in de leeftijd van tiener tot jong volwassene ben ik al aardig geroutineerd in het "ritme" van een opgroeiend kind. De puntjes moeten nog wel op de "i " gezet worden, dit gaat gebeuren op de HAN. Hier volg ik momenteel een Associate Degree Sociaal Werk. Uiteraard heb ik de beste leermeesters achter mij staan hier bij Yudadó. Met zoveel specialisaties in huis blijft geen vraag onbeantwoord.

Op de vraag: " wat doe jij zoal buiten het werk om?" Volgt hier het antwoord:

Ik woon met mijn man en vier kinderen in een huis net buiten Heteren. We zijn nog druk bezig om er een mooi paleis van te maken en ik mag dan ook graag helpen bij het verbouwen. Verder rommel ik graag buiten en bij de paarden, ook wandelen met onze hond vind ik ontspannend. In de spaarzame tijd die dan nog over is teken ik graag interieurs.

Al met al omschrijf ik mijzelf als het type zit "bijna" nooit stil , maar kan goed luisteren.

Sanne ten Broek

Al van jongs af aan, wist ik dat ik met kinderen wilde werken. Vanaf het moment dat ik naast mijn studie als Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker begon met werken bij Yudadó, werd dit voor mij bevestigd. Ik vind het mooi om kinderen te ondersteunen in hun ontwikkeling, die hier net wat extra hulp bij nodig hebben. Door de kinderen te blijven motiveren en uitdagen om nieuwe dingen te leren, ben ik trots wanneer de kinderen in kleine stapjes vooruitgaan.

Mij hobby's zijn: volleyballen, oppassen en op vakantie gaan. Sinds de recente verhuizing van Yudadó naar het buitengebied van Driel, probeer ik de kinderen op ieder ontwikkelingsgebied te stimuleren door gebruik te maken van natuurbeleving. Ik zie de kinderen groeien en genieten, wanneer ze in de natuur spelen. Door aan te sluiten op de wensen en behoeften van ieder kind, hoop ik ze een veilige omgeving te kunnen bieden, waarin ze zich op hun eigen tempo mogen ontwikkelen.

Ik hoop dit werk nog lang te mogen doen en de kinderen nog veel nieuwe ervaringen mee te kunnen geven! Bij Yudadó richt ik mij op het geven van groepsbegeleiding aan kinderen, met de taken die hierbij komen kijken.

Diana Crum

Samen met mijn man en mijn hond Floortje, woon ik in het rustige Randwijk. Dagelijks maken we wandelingen door de uiterwaarden waar we iedere keer weer nieuwe dingen ontdekken door onze zintuigen open te stellen. Ons huis in Randwijk is altijd een warme plek geweest voor twee kinderen die extra begeleiding behoeven. Zo hebben we 19 jaar lang een meisje mogen begeleiden met het syndroom van down en kwam er de laatste 10 jaar een jongen logeren met hechtingsproblematiek. Inmiddels zijn de kinderen volwassen en vliegen ze uit naar begeleid wonen.

De afgelopen 33 jaar ben ik werkzaam geweest als pedagogisch medewerker in de kinderopvang (0-13 jaar). In de kinderopvang heb ik diverse functies vervuld, van groepsleidster en teamcoördinator tot adjunct leidinggevende. Ik vind het heerlijk om kinderen te kunnen begeleiden binnen hun eigen mogelijkheden en ze het vertrouwen en de veiligheid te bieden om, in hun eigen tempo, te mogen groeien. Samen creatief bezig zijn, voorlezen, zingen of lekker buiten op avontuur gaan is wat ik graag doe om ontwikkeling op elk niveau te stimuleren. Als aanvulling op mijn cv heb ik in 2019 een opleiding tot kindercoach afgerond.

Ik ben opgegroeid met veel dieren en heb zelf ook menig pup, veulen of lam op de wereld mee helpen zetten de betovering die je dan voelt is magisch. Samen met mijn vader zat ik dan muisstil te kijken of alles goed ging, met de nodige spullen binnen handbereik voor het geval we konden helpen. Na afloop gingen we voldaan naar binnen en smeerde mijn moeder beschuit met muisjes om het nieuwe geluk te vieren. De afgelopen jaren heb ik ook op het gebied van dieren en energetisch coachen diverse opleidingen en cursussen afgerond. Voor mij waren dit prachtige en succesvolle ervaringen.

Bij Yudadó richt ik mij op groepsbegeleiding en individuele begeleiding.

Sanne Cleophas

Nadat ik in 2020 ben afgestudeerd aan de PABO, volg ik op dit moment een master Orthopedagogiek aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Tijdens mijn opleiding aan de PABO heb ik ontdekt waar mijn interesse ligt; het bieden van individuele begeleiding aan kinderen die extra hulp nodig hebben. Daarnaast vind ik het ontzettend leuk om kinderen les te geven in de voltige sport. Inmiddels geef ik al acht jaar les aan kinderen en heb ik inmiddels ook mijn instructeursdiploma behaald. Zelf ben ik ook regelmatig op het paard te vinden zowel om te trainen als voor de wedstrijdsport voltige. 

Bij Yudadó richt ik mij voornamelijk op de individuele begeleiding en groepsbegeleiding. Daarnaast vind ik het leuk om activiteiten te bedenken samen met de kinderen en de paarden.

Desiree van Groesen

Als afgestudeerd Diermanager heb ik mij tijdens mijn studie gespecialiseerd in het inzetten van dieren in de zorg. Na mijn studie ben ik, samen met mijn twee honden Lesko en Finn, begonnen aan de opleiding tot Dog Assisted Coach. Lesko en Finn zijn beiden in 2020 bij mij komen wonen. Ik heb Lesko leren kennen tijdens mijn werk in het dierenpension en Finn is recent als pup bij mij komen wonen. Zowel Lesko als Finn hebben mij ontzettend veel inzicht gegeven in wie ik ben en wat ik graag wil. Ik heb zelf mogen ervaren hoe waardevol zij kunnen zijn en ik hoop dat zij samen met mij net zo waardevol voor andere mensen kunnen zijn tijdens ons werk als Dog Assisted Coach en Co-coach. Zowel tijdens mijn werk als in mijn vrije tijd ben ik veel in de natuur te vinden. Ik maak graag lange wandelingen samen met Finn, Lesko en mijn pony Farley.

Bij Yudadó richt ik mij op diverse management taken, groepsbegeleidster en als psycho sociaal hulpverlener samen met mijn honden voor volwassenen en kinderen.

Sarah Willems

Werken met kinderen is een van mijn passies. Ik vind het dan ook erg interessant om meer te leren en ontdekken over de ontwikkeling van kinderen tijdens mijn werk bij Yudadó en tijdens mijn studie aan de PABO en Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit. Daarnaast geef ik graag gym- en turnlessen aan kinderen van diverse leeftijden. Hiervoor heb ik dan ook verschillende diploma's behaald. Ik houd ervan om lekker bezig te zijn en mij in te zetten voor de kinderen. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat de kinderen plezier hebben. 

Bij Yudadó richt ik mij op de groepsbegeleiding en individuele begeleiding van kinderen en diverse taken die daarbij komen kijken.

Tessa Akkerman - van Lith

In 2015 heb ik de onderneming Yudadó opgericht. Ik werkte toen nog parttime als regie begeleider in psychiatrie voor volwassenen. 

In eerste instantie richtte Yudadó zich voornamelijk op het geven van begeleiding aan kinderen met een psychiatrische achtergrond. Tijdens deze trajecten heb ik regelmatig dieren ingezet om de ontwikkeling van de kinderen te stimuleren en daarnaast natuurlijk vooral voor het plezier in de omgang met dieren. 

Al van kinds af aan heb ik veel liefde en interesse voor dieren. Na een aantal jaar met mensen gewerkt te hebben, wilde ik graag meer met dieren werken. Het liefst een combinatie, omdat ik vanuit eigen ervaringen wist welke invloed dieren hebben op het welzijn van een mens. Ik maakte de keuze om mijn vaste baan op te zeggen en mij volledig te richten op Yudadó. Daarnaast volgde ik de opleiding tot Dog Assisted Coach. Samen met mijn hondjes ontdekken en leren. Ik vond het geweldig! Dat maakt dat ik vervolgens ook verdiepende cursussen ben gaan volgen waarbij de inzet van dieren (honden en paarden) van grote meerwaarde geldt. Ik blijf het geweldig vinden om mijzelf te ontwikkelen en nieuwe kennis op te doen. 

Inmiddels durf ik te zeggen dat ik gespecialiseerd ben in het geven van begeleiding aan kinderen, jongeren en volwassenen met hechting gerelateerde problematiek en wat dieren kunnen bijdragen in specifieke vragen op het gebied van Hechting en Trauma. Samenwerken met mijn dieren in de buitenlucht en de natuur, maakt dat ik elke dag plezier heb in mijn werk! In het bedrijf richt ik mij voornamelijk op inhoudelijke, leidinggevende taken en vormgeving van kwalitatief goede jeugdhulpverlening.

Ben je benieuwd naar meer informatie over mijn loopbaan of ervaring? Breng dan een bezoekje aan mijn Linked-In pagina.